søndag 27. mai 2012

Den siste tiden har det skjedd litt av hvert og nå synes jeg det er på tide med en oppdatering!

Sist gang jeg skrev på bloggen så var jeg i Wien og skulle delta på min første buldre world cup. Siden da har jeg faktisk deltatt på to world cuper. Etter Wien ble jeg super gira og motivert for fler buldrekonkurranser, så da bestemte jeg meg for å delta på neste world cup også. Denne fant sted i Innsbruck for en uke siden. (18.-19.)
Worldcupen i Wien var kjempegøy og motiverende! Jeg hadde ingen store ambisjoner før konkurransen og jeg tror det kan være en av grunnene til at jeg ble så gira. Det er sjelden jeg entrer en konkurranse med en spent, men samtidig rolig følelse. Vanligvis er jeg så stressa og psyka opp at jeg ikke klarer å konsentrere meg skikkelig. Denne gangen følte jeg mye mindre press og klarte å leve meg inn i klatringen og konkurransen på en helt annen måte. Selvfølgelig var jeg nervøs og jeg ville jo gjøre det bra, men jeg visste samtidig ikke helt hva jeg kunne forvente. Derfor var det bare å kjøre på, gjøre mitt beste (ingen feil og gi alt!), og så fikk jeg se hva som skjedde. Jeg var alt i alt ganske fornøyd med klatringen min. Jeg skal ikke gå i detalj på hvert bulder, men jeg følte i hovedsak at jeg fikk gått det jeg hadde mulighet til (2 topp og 3 bonus), mens resten synes jeg var såpass hardt at jeg ikke hadde mye mer å melde enn det jeg fikk til der og da. Uansett oppdaget jeg virkelig hva jeg har å trene på, og jeg tror jeg har et ganske stort forbedringspotensiale. Derfor ble jeg kjempegira på å trene bra og se om jeg klarer å hevde meg og gjøre det bedre og bedre i buldre world cupene framover hvis jeg trener på svakhetene mine.

Mellom de to world cupene tok jeg derfor en liten uke i Oslo for å trene. Målet med dette var å få litt variasjon i treningen og rette opp litt i svakhetene mine. Å klatre på nye tak, nye vinkler og vegger er viktig for ikke å bare bli god på èn type klatring og særlig hvis man skal klatre world cup så er det viktig med variasjon. Jeg har lyst til å bli en mer komplett klatrer som mestrer mange ulike stiler, så da er det å kunne dra bort og trene på nye steder en veldig bra ting! Stian hjapl meg med å lage bulder den første dagen så hadde jeg litt å jobbe med de neste øktene. Det ble ganske mange buldreøkter, i tillegg til litt campus og styrketrening. Fikk trent veldig bra disse dagene og dette er virkelig noe jeg vil prøve å gjenta med jevne mellomrom! 

Buldre worldcup i Innsbruck:

Gikk ett bulder ihvertfall!

Tungt!

Til buldre world cupen i Innsbruck reiste jeg alene, ettersom det er ingen andre på det norske landslaget som konkurrerer i buldre world cupen for tiden. Det er litt kjipt å reise på konkurranse alene, ihvertfall når jeg er vant til å være sammen med landslaget og ha lagleder på konkurranser, men må man så må man! Uansett var det både folk fra Sveits og Sverige som jeg kjente der så jeg var ikke alene hele tiden :P
Konkurransen var utrolig gøy, men jeg var ikke helt fornøyd med egen klatring. Det føltes som at jeg kunne klart ihvertfall ett bulder mer enn jeg gjorde. Men det er små marginer og kort klatretid så når ting ikke klaffer i løpet av få forsøk så er det ofte for sent.. Uansett var det en spennende konkurrasne, med kule og varierte bulder. Det var skrudd ganske hardt og i kvalliken var det ingen som gikk alle bulderne og man kunne kommet til semifinalen med bare to topp og 3 bonustak. Jeg liker egentlig den typen konkurranser bedre, hvor det er antall topp som skiller og ikke bare flash og antall forsøk. Da får man en bedre følelse når man først går noe og man trenger ikke være så stressa for å gjøre feil i flashen. Men samtidig føler man jo ofte at man får litt bank... Men jeg er veldig gira på flere konkurranser, bare litt synd at den neste som jeg har mulighet til å være med på ikke er før i august. Fram til det skal jeg nemlig masse på tur! Først skal jeg og Martin til Frankenjura og Magic Woods (3. til 23. juni), så Rocklands i hele juli! Det kommer til å bli super fett og jeg er kjempegira!! Også skal jeg prøve å være litt flinkere til å oppdatere bloggen mens jeg er på tur..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar