fredag 27. april 2012

Update!

Akkurat nå befinner jeg meg i Wien i leiligheten til min gode veninne Oda. I ettermiddag skal jeg nemlig være med på min aller første World Cup i buldring! Det er lenge siden jeg har oppdatert bloggen, men synes det var på tide med et nytt innlegg nå! Den siste måneden har egentlig stort sett handlet om trening og buldring.. Etter all tauklatringen i Spania følte jeg at det var på tide å finne tilbake til buldringen og komme i buldreform igjen. Dette innebar en del styrketrening og trening på plast. Det har vært vekttrening, campus og diverse klatrerelevante styrkeøvelser, og ikke minst buldring! Har prøvd å ha litt fokus på svakhetene mine - særlig store flytt, catching, klemming og dårlge tak og jeg føler at jeg har blitt en god del flinkere på dette iløpet av den siste perioden. Etter Spania klatringen følte jeg egentlig at buldreformen var helt på bånn, men nå er jeg kanskje mer tilbake der jeg var i høst.
Men det har ikke bare vært trening. Jeg har også fått kommet meg litt ut på stein. Selv om det har vært litt i kaldeste laget for min del og jeg har vært litt sutrete på grunn av kalde fingre, så er det bra å kjenne at våren er på vei og at utsesongen snart kan begynne for fullt!
I påska var jeg og Martin i Stavanger og fikk testet buldringen der. Jeg må si at jeg misunner Stavanger buldrerne og all steinen de har rett utafor døra si veldig! Innen en times kjøretur fra Stavanger ligger det MASSE utrolig bra buldring. Vi fikk buldret både i Oltedal, Stavtjørn, Gloppedalen og Eiane. Jeg fikk gått et par skikkelig kule bulder og har i tillegg mange prosjekt å komme tilbake til. Martin var i kjempeform og gikk en haug med 8A og 8A+ bulder, i tillegg til at han flashet omtrent alt han prøvde av 7C/7C+. Vi hadde en utrolig bra tur, fikk klatret masse og koste oss sammen med Roger, Stian og Olaug som vi bodde hos, og Therese, Torstein, Lasse og alle de andre vi møtte ute på cragget! Kommer nok tilbake om ikke alt for lenge!
Martin går Skyggespell- 8A+
Selv synes jeg det var litt i kaldeste laget for klatring...
Etter Stavangerturen fikk vi mer-smak på utebuldringen og ivrige etter å sjekke ut forholdene på Fosen. Vi kjørte til Harbak i snøstorm og ble i løpet av kjøreturen mer og mer skeptiske til om vi kom til å få klatra i det hele tatt. Vel fremme så vassa vi opp til hula i en halvmeter med nysnø og gjorde et par ynkelige forsøk på å få varma opp. Men etter en times tid dukket plutselig sola fram og da ble det buldring! Jeg fikk gått Høygaffel (ståstarten riktignok) som jeg ikke hadde fått fullført i fjor, og jeg begynte å jobbe på Cool Hand Luke. Det er en lang travers på baksiden av Akkuratt Der steinen, med kule tak og flytt. Mangler fortsatt å ha gått cruxet, men håper det skal gå på neste tur! Martin er i sitt livs form og fikk i løpet av få dager fullført hele Harbak. Han gikk Fokus, Trøbbel, Langgaffel, Sitstarten på Torstein Hyl (FA) og Ompa Lumpa sitstart (FA) og har nå gått alle bulderne på Harbak. Han er den første klatreren til å gjøre dette og det sier noe om både hvor god form han er i og ikke minst hvor allsidig han er i klatringen sin! Imponerende :)

Snøstorm...   

Tro det eller ei, en time senere skinte sola og vi fikk buldret!

 Vel, det var litt av hva jeg har gjort de siste ukene. Men nå er det altså klart for World Cup i Wien, min aller første buldre World Cup!! Jeg er utrolig spent og gleder meg veldig. Nivået er jo veldig høyt- alle de beste er her, og bulderne som blir skrudd kommer nok til å være utfordrende, men det skal bli kjempegøy å få prøvd seg. Kanskje finner jeg ut at jeg vil gjøre mer av dette, eller kanskje jeg finner ut at det ikke er noe for meg.. Men uansett blir det nok fett å klatre på så kule problem sammen med de aller beste i verden! I går var jeg og Oda på sightseeing i Wien og jeg fikk sett masse av byen. I dag skal vi slappe av og lade opp til kvalliken som (pga sol og varme er utsatt) begynner kl 19.15. Jeg har startnr 25 og skal derfor ikke klatre før i ni-tiden på kvelden.. Det er litt sent, men uansett bedre enn  å klatre i solsteiken midt på dagen. Jeg er spent på problemene og hvordan jeg klarer å løse dem, og om jeg kommer til å klare å ha riktig fokus. Jeg har trent en del på catching og store flytt og klatring på dårlige tak som det ofte er mye av i World Cupen, så får vi se hvordan det går.. I konkurranser handler det ofte om å lese problemene riktig med en gang og gjøre alt rett fra begynnelsen, ettersom forsøk kan ha mye å si. Jeg håper jeg ikke gjør alt for mange feil, og at jeg ihvertfall får tatt i bra på bulderne og ikke bare blir stående som et stort spørsmålstegn. Det viktigste er at jeg føler jeg får gjort mitt aller beste. Ny oppdatering kommer når konkurransen er over. Kryss fingrene for meg! 

1 kommentar: