fredag 23. desember 2011

Spaniatur del 1

Det er en liten stund siden jeg har skrevet nå, men her kommer en liten oppdatering rett før jul! Etter sist europacup hadde jeg en uke hjemme i Trondheim hvor jeg jobbet og roet litt ned før jeg igjen pakket kofferten og dro til Spania! Hannah og Henning leier et hus i Santa Linya så jeg bestemte meg for å ta turen ned å besøke dem og få klatra litt ute på stein før jul. Jeg og Martin hadde allerede planlagt en spaniatur etter jul, men ettersom jeg hadde hele desember fri fant jeg ut at jeg like greit kunne dra ned en liten tur i forkant og sjekke ut klatringen der. Jeg var der i to uker og selv om jeg ikke følte at formen var helt på topp så fikk jeg gått en del ruter og klatret masse! I siste liten bestemte Martin seg for å droppe den siste eksamenen han hadde og joinet den andre uken i Santa Linya. I tillegg kom Mathilda Söderlund fra Sverige ned i fem dager. Det var god stemning og en gira gjeng som var samlet der nede!
Klatringen i Santa Linya er relativt bratt, med store flytt på store tak- i tillegg til at det er pumpende! Følte at pumpen kom seg litt etterhvert, og tilslutt klarte jeg å hente meg ganske bra inn på gode hviler. Men samtidig følte jeg at den bratte "guttete" stilen i Santa Linya passet meg ganske dårlig, jeg følte meg rett og slett litt liten og spinkel på alle de store flyttene.. Men det var utrolig kult å klatre på stein igjen, og jeg gleder meg kjempemye til jeg skal ned igjen. Planen min med turen var egentlig å klatre masse og teste masse forskjellige ruter og kanskje finne meg et hardt prosjekt som jeg kunne komme tilbake til etter jul. Jeg gikk på den smellen at jeg klatret alt for mye de første dagene og mot slutten av turen var jeg dødssliten! Men nå har jeg hatt en rolig uke hjemme i Trondheim (hvis en ser bort fra stresset som kommer med alle juleforbredelsene..) og håper på at formen skal være bedre når jeg drar ned igjen. Jeg og Martin reiser nemlig ned igjen om tre dager (den 26.) og blir i tre uker! Vi skal bo i Santa Linya, men jeg håper også på å få klatret litt på de andre feltene i nærheten, som feks. Terradets og Margalef. Jeg fant meg ikke noe ordentlig prosjekt når jeg var der nå, men jeg håper på å finne noe hardt som jeg blir skikkelig gira på nå neste tur, så kan jeg begynne å prosjektere og redpointe skikkelig!
Men først skal julen feires! I motsetning til så mange andre klatrere som gjerne dropper julefeiringen hjemme og heller drar på tur, så er jeg veldig fan av tradisjoner, høytider og feiring sammen med familien så nå gleder jeg meg masse til å tilbringe et par dager med ordentlig norsk julestemning hjemme! God jul alle sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar